Den oskandinaviska succén är skandinavisk

Den oskandinaviska succén är skandinavisk

Inspirationen till New Works kollektion är hämtad från interiören hos Axel Vervoordt - en belgisk konstsamlare och inredningsarkitekt som anlitats av stjärnor som Kim Kardashian, Kanye West, Bill Gates och Calvin Klein.

Det skandinaviska varumärket New Works är inte typiskt skandinaviska. Kollektionen är nutida, ofta varm och naturlig. Med utgångspunkt i färgernas värld så letar de material efter färg. Och det är då heller inte konstigt att de arbetat med svenska Lotta Agaton Interiors som fått en omvärld att älska dess ton-i-ton-inredning. Inspirationen till New Works kollektion är hämtad från interiören hos Axel Vervoordt - en belgisk konstsamlare och inredningsarkitekt som anlitats av stjärnor som Kim Kardashian, Kanye West, Bill Gates och Calvin Klein. New Works mogna uttryck består av en jordnära palett, naturliga nyanser och upplevs som spännande balanser mellan nytt, gammalt, mörkt, ljust och intimt.

I belysningen är den röda tråden tydlig. Du skulle kunna kombinera New Works alla modeller och fortfarande förstå grundfilosofin och få dem att matcha. Skulpturala uttryck med nutida former gör att New Works ofta kombinerar konst och design. Möblerna följer samma vackra formspråk och bordsserien Florence är den förlänga armen från till exempel den omtyckta lampan Kizu. Glas, marmor och trä är material som ofta genomsyrar allt från möbler till belysning. Lampan Tense, med ett utseende liket ett snäckskal, är ett ypperligt exempel på det skulpturala uttryck som New Works besitter och den blev redan innan den kom ut på marknaden en efterfrågad succé.