Märken
Några av våra varumärken

Asplund

Influerade av det svenska kulturarvet gör de elegant inredning med rena linjer. Anlitar de mest ledande arkitekterna och formgivarna och har tillsammans med tex Thomas Sandell och Jonas Bohlin skapat en av de större förvaringsklassikerna.

Adea

Svenske formgivarna Alexander Lervik  duon Broberg & Ridderstråle har lyft finska tillverkaren Adea till nya höjder. Adea som tillverkar bla soffor i Finland håller hög kvalitet och modegrad men framförallt är komforten något som ytterst få tillverkare nosar på. 

Brdr. Krüger

Mest kända för Hans Bøllings klassiska brickbord – ikoniskt i sitt slag, tillverkar dessutom tex Kay Bojesens apa och andra figurer samt stolen till världens mest ansedda Restaurang Noma i Köpenhamn.

Englesson

I en av Europas modernaste fabriker producerar de några av de mest populära serierna inom svensk heminredning senaste 15 åren. Jämte Stockholms-serien finns bland annat en bred serie Howard-soffor, allt smakfullt för det eleganta hemmet. 

Chhatwal & Jonsson

De har sin grund i skandinavisk design med ett indiskt hantverk. C&J förgyller hem med textiler som prydnadskuddar, mattor och sängkläder. Med ett starkt kontaktnät bland indiska hantverkare skapar de färgstarka mönster för både det moderna och klassiska hemmet. 

Design House Stockholm

Design House Stockholm grundades som ett kreativt produktutvecklingsföretag för andra varumärken och formgivare. Här samlas duktiga designers under ett och samma tak. Design House Stockholm är ett innovativt svenskt designföretag med modern och stilren skandinavisk form.

HAY

HAY grundades på tidigt 2000-tal med ambitionen att revolutionera dansk design – att gå tillbaka till danskarnas storhetstid kring 50- och 60-tal och sätta det i en modern tappning. Inredningen ska också alltid vara prisvärd. Deras egna butiker är idag bland Köpenhamns stora turistattraktioner inom inredning.

String Furniture

En fantastisk historia förvaringsinredning skapat av formgivarna Kajsa och Nisse Strinning som upplevt både uppgång och fall. Idag en ikon i skandinavisk design. Sveriges mest folkliga designprodukt. 

Louis Poulsen

Louis Poulsen är den ledande ambassadören av belysning med flera ikoner i portföljen. Produkterna designas inte med formen som utgångspunkt utan ljuset som den sprider. Ljuset bestämmer varje yta och rundning i material och hantverk. Stora namn som Poul Henningsen, Arne Jacobsen och Louise Campbell är några av formgivarna.

Flos

Flos grundades 1962 och flera av modellerna skapades alltså redan på 60-talet, trots tiden upplevs de rätt i tiden varje årtionde. Varumärket har fler armaturer i sin kollektion som blivit några av italiens största designklassiker, tex Sarfatti 2097.

Secto Design

Secto Design är ett finskt företag specialiserat på belysning i formpressad björk. Seppo Koho ritar modellerna som växt sig till ett starkt namn även i Sverige. Fantastiskt fina lampor. 

&Tradition

&Tradition är som namnet antyder ett nordiskt design-arv men också lika mycket framtid. Deras mest kända formgivare är Arne Jacobsen och Verner Panton med klassiska Flower pot-lampan, samt en av nutidens största – Jaime Hayon.

Muuto

Muuto är ett danskt innovativt företag som främjar unga och kreativa designers. De ligger i framkant för att förändra och förnya skandinavisk inrednig. Produkterna täcker hela hemmet med t.ex. prisvärd belysning, dekoration, stolar, soffor, förvaring, soffbord, matbord med mera. 

Källemo

De har genom åren blivit starkt förknippade med formgivaren Mats Theslius – Ett samarbete som mynnat ut i  klassiker som Bruno fåtölj, National Geographic skåp och Aluminum fåtölj. Källemo kallar hellre formgivare för konstnärer, de värnar extra om kvalitet och hållbarhet – närmast ett unikt företag i svensk möbelhistoria. 

Normann Copenhagen

Normann Copenhagen är ett av Danmarks mest kända moderna designmärke. De startade med ambitionen att förändra branschen – och har tillsammans med andra unga danska namn förnyat den starka danska inredningstraditionen. Kollektionerna innehåller möbler, belysning och inredningsdetaljer

Swedese

De är ett av Sveriges stora namn där utmärkelserna varit flera genom åren. Yngve Ekström är en av grundarna, men också formgivaren till klassikern Lamino. Ekström var en av kärnan i generationen “Scandinavian Modern” tillsammans med namn som Arne Jacobsen, Poul Kjaerholm, Bruno Mathsson och Alvar Aalto. 

Stolab

Stolab är en av Sveriges mest medvetna producent. I portföljen finns Carl Malmstens klassiker Lilla Åland som räknas som pinnstolarnas pinnstol. Pallen Lilla Snåland är gjord på spillbitar från just Lilla Åland och är ett exempel på Stolabs hållbarhetstänk. Hos Stolab möts form och funktion i hantverk av massivt trä. Andra formgivare är tex Jonas Lindvall, Yngve Ekström, Space Copenhagen och Anderssen & Voll.

Louise Roe Copenhagen

Louise Roe är i grunden kläddesigner och steget till inredningsdetaljer var naturligt – det handlar båda delar om livsstil. Glas och textiler som kuddar, vaser, ljuslyktor och mattor finns bland annat i kollektionerna.

Mavis

Mavis samarbetar med fåtal utvalda designers och Sabina Grubbesson från Varberg har ritat flera av Mavis serier. Mavis har tydliga skandinaviska influenser, med ett formspråk som balanserar mellan enkelthet och gediget. 

Emma von Brömssen

Emma blev belönad som Årets stjärnskott 2016 av Elle Decoration. Hennes stil inspireras av naturen. Hon har en underbar förmåga att skapa harmoniska och vackra hem med sina mönster. Hon har även gjort samarbeten med bland annat mönster för Svenskt Tenn och Götefors Porslin.

Caia of Sweden

Caia of Sweden grundades av Caisa Leifsdotter, från att ha varit modell sadlade hon om och läste konst och design. Idag arbetar hon med både väskor, smycken och inredning där fokus är vegetabiliskt läder. 

Holmegaard

Holmegaard är från 1825 och har på färden varit i både egen regi samt ingått i bland annat Royal Copenhagen. Holmegaard bär på en enorm tradition efter alla år och har flera av Danmarks främsta konstnärer knutna till sina kollektioner. 

Götefors Porslin

Selma är en högkvalitativ porslinsserie från Götefors och är mönsterformgiven av Emma von Brömssen. Den är framtagen i en kulör som ska kunna matcha annan klassisk blåvit porslin. Originaldekoren är målad i bläck. 

Arne Jacobsen

Arne Jacobsen är en av de allra största formgivarna. Jacobsens väggklockor och bordsur ritades på 30-talet och fram till 70-talet. Bankers ritades till exempel för Danmarks Nationalbank 1971. Idag tillverkas klockorna av Rosendahl

Jess Design

Med ett litet avstamp i vårt skandinaviska fokus har vi Jess Design – med en säregen attityd och läder som andas både känsla och kvalitet, lägg sedan därtill en fantastisk komfort och det sammanfattar sortimentet från Jess Design på ett enkelt och koncist sätt. 

House Doctor

House Doctor är ett danskt inredningsföretag som balanserar mellan personligt, provocerande och inte alltför formellt. Ambitionen är att förgylla hemmen och skapa livsglädje. 

David Design

David Design är kanske inte så välkänt för den breda massan, men faktum är att det internationella varumärket är ett av Sveriges mest inflytelserika designföretag.

Erik Jørgensen

Erik Jørgensen är ett av de stora danska varumärken med en imponerade kollektion – fylld av klassiska ikoner som Ox chair, Corona-fåtöljen. 

Eilersen

Eilersen kanske är det mest kända varumärket när vi kommer till soffor med hög modegrad, tidlös design och hög kvalitet. Ett litet signum från danska Eilersen är ofta generösa sittdjup och grym komfort, men Eilersen är mer än stora soffor.

Schneid Studio

Tyska Schneid är en designstudio från Lübeck som tämjer på gränserna. De vill balansera mellan det tidlösa och moderna genom att möta det nutida på ett modigt sätt. Kollektionerna inkluderar möbler, belysning och keramik.

G.A.D.

Gotlands framgångsrika finsnickeri gör inredning i massiva material. Inredning de skapar varar i generationer och håller absolut högsta klass på den svenska marknaden. 

DUX

Svenska DUX är ett genuint och historiskt viktigt varumärke för den svenska möbelindustrin. Bruno Mathssons design utgör en stor del av DUX’s kollektioner. Jetson, Karin, Pernilla och Superspider är svenska klassiker. 

Kay Bojesen

Den mest kända figuren, apan, karaktäriserar hela hans verk; själ, humor och alltid med glimten i ögat. Idag är Kay Bojesens figurer uppskattade som ikoniska inredningsdetaljer, populära presentartiklar och de passar alla åldrar. 

Nedre Foss

Anderssen & Voll är Norges mest framgångsrika formgivare med flera utmärkelser bakom sig. Nedre Foss är deras egna varumärke där fokus är på de små produkterna.

OX Denmarq

De kaxiga och stilfulla designerna hos OX Denmarq görs i tidlösa material; massivt trä, marmor och läder till största del. Fladdermus-fåtöljerna är dess signum. 

GUBI

Danska GUBI grundades 1967 och har sedan dess levererat ikoner och produkter som andas lyx från material till formspråk. Fokus ligger på estitiken, funktionaliteten och innovation för både hemmamiljö och offentliga miljöer. Kollektionen består idag av en rad ikoner från 1930-tal och framåt. 

Anna Bülow

Anna Bülow är internationellt uppmärksammad med sina prints och originalmålningar som är en fusion av traditionella och nya verktyg. Kol, akvarell, blyerts och akryl används som bas i hennes konst och behandlas därefter digitalt innan de når sitt slutresultat. Motiven är abstrakta och figurativa.

Linie Design

Mattor från danska Linie Design Är ofta i ull eller viscose där det sistnämnda materialet ger en fantastisk lyster och glans – ett exklusivt uttryck. Linie Design ligger i framkant med sin formgivning – framför allt där ullmaterialet många gånger har fått ett grafiskt uttryck.

Bröderna Andersson

Med en småländsk hantverkstraditon och högt fokus på komfort, kvalitet och prisvärdhet levererar Bröderna Andersson soffor och fåtöljer i både klassiskt och modernt snitt. GA Berg är en av de stora formgivarna som också skapade prototypen till vad som senare blev Ägget.